الجمعة، 3 مايو 2013

كعب الغزال

كعب الغزال
المقادير
كيلو دقيق
شمروينسون معلقة كبيرة
نصف معلقة ملح
ربع معلقة محلب اختيارى
3معالق كبيرة سمسم

2.5كوب زيت
معلقة كبيرة خميرة
2معلقة سكر
3معالق لبن بودرة اختيارى
ماء دافئ للعجن
للحشو
عجوة مفرومة ناعم
معلقتين سمن
جبن كيرى او اى نوع


الطريقة
نخلط المكونات الجافة معا
نقدح الزيت ونضع الخميرة والسكر في نصف كوب ماء دافئ حتى تخمر اذا كانت خميرة بلدى
اذا كانت فورية تضلف للدقيق على طول هى والسكر
 

المكونات المكتوب بجوارها اختيارى ضيفيها او لا بس بصراحة بإضافتها الطعم جميل جدا احلى من الجاهز
نقلب المكونات الجافة ثم ننزل عليها بالزيت واحدة واحدة وكله بالعجان وطبعا ممكن نقلبه بالمعلقة الخشب واحدة واحدة


هنا العجين اتبث كويس نبدا نضيف الماء الدافئ واحدة واحدة


تاخد حوالى كوب الى كوب ونصف ماء دافئ حسب الدقيق ونلم العجين باليد كويس ونتركه يخمر بعد لفه بالبلاستك
ونضعه بمكان دافئ

هنا العجين خمر تمام بعد ساعتين او اكتر
نجهز الحشو
نعجن العجوة بالسمن جيدا ونصبعها صوابع طويلة 
 

نفرد جزء من العجين بالشكل دا ونضع به العجوة ونلف عليه العجين


ونقطع

يرص بصاج الفرن بوضع ورق زبده بدون دهن وندخلها الفرن على درجة  180
بعد دهن الوجه ببياض بيضة ومعلقة سكر ومعلقة لبن

وممكن نعمل كعب الغزال بالجبن ونستخدم جبن كيرى او اى نوع مفضل لديك



ونرش على الوجه سمسم


ايه رايكم بجماله كعب الغزال بالعجوة


وهنا بالجبن طعمه كتييييييييييييييير حلو جروبوه


احلى كعب غزال لماما الغالية ربنا يخليك يا امى وترجعى من العمرة بالسلامة يا رب وعقبال الحج وعقبالكم جميعا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites