الخميس، 1 نوفمبر 2012

كفتة حسن باشا

كفتة حسن باشا

المقادير 
مقادير الكفتة
نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة مقطعة
نصف كوب بقسماط
3فصوص ثوم
ملح وفلفل و بهارات 
نصف معلقة زنجبيل بودر واى بهارات اخرى تفضليها
مقادير البيورية
4بطاطس كبيرة مقطعة ومسلوقة
نصف كوب كريمة طبخ
2صوبع زبدة
جبنة مبشورة حسب الرغبة 

الطريقة

نضرب مكونات الكفتة معا بالكبة ونعملها اقراص 



تقلى بالزيت من الجانبين ونهرس البطاطس وهى سخنة 



نضيف لها الزبدة والكريمة والملح والفلفل وبهارات



 نعمل صلصة على النار ب3فص ثوم مفروم فى قليل من الزيت يشوح قليلا ثم نضيف كيس صلصة طماطم او نصف كوب ونتبلة ونضيف له كوب ماء ونتركة يغلى مرة ونطفى ونضعه بقالب البيركس
ونرص عليه وحدات الكفتة ثم نعمل كور من البيورية ونضيفها فوق الكفتة ونرش الوجه بالجبنة المبشورة وندخلها الفرن تحت الشواية فقط تاخد لون وتقدم



وتقدم وبالف هنا


Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites