الجمعة، 30 نوفمبر 2012

تورتة الفراولة


تورتة الفراولة

المقادير

6بيضة
3/4ثلاث ارباع كوب سكر 150جم
1وثلاث ارباع دقيق 250جم
معلقة كبيرة محسن20جم
فانيليا
معلقة صغيرة بيكنج بودر3جم
50ميلى ماء ربع كوب تقريبا
مقاس الصينية
26

للتزيين
كمبوت وكريم شانتة وفراولة





الطريقة

نضرب البيض مع السكر والفانيليا والمحسن ونصف كوب دقيق من المقدار لمدة 8ق لحد ما يهيش
ننخل الدقيق ونضيف له البيكنج بودر وذرة الملح ونضيفه مع استمرار الضرب ثم نهدى السرعة ونضيف الماء ثم نصبها بصينية مدهونة سمن ومرشوشة دقيق وندخلها الفرن 180 لمدة نصف ساعة



بعد ان تبرد الكيك تقسم الى ثلاث اقسام وتسقى بشراب الكمبوت  والكريمة المخفوقة وقطع الكمبوت








توضع بالثلاجة تجمد شوية



ايه رايكم خفيفة وهشة وجميلة


 

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites