الخميس، 1 نوفمبر 2012

طبق مشويات العيد

مشويات العيد
كفتة مشوية
كبدة مشوية
كلاوى مشوية
لحمة روزبيف مشوية

المقادير

لحمة روزبيف مشوى
بصل وثوم وملح وفلفل وبهارات
وزنجبيل بودر وكمون وكسبرة ناشفة بابريكا  ومعلقتين زبادى 

الطريقة



 نضرب الخلطة ونقلبها على اللحم الشرائح ونغطيه بكيس ورق سولفان
ونتركه ساعة او اكتر
ونضعه على شواية الفحم او الكهربا او تحت شواية البوتجاز مثل ما عملت ومعه قطع من الدهن حتى تسيح وتعطى نكهة الشواء

الكبد والكلاوى





 نتبلها بنفس الخلطة بدون زبادى ونتركها نصف ساعة ونشوى تحت شواية البوتجاز ومعها قطع الدهن وتقلب على الوجهين لتستوى وتاخد لون الشوى

الكفتة المشوية

نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة 
ملح وفلفل وبهارات وزنجبيل بودر 
بصلة مبشورة فى قليل من الماء عشان نصبع به الكفتة

الطريقة



نضرب المكونات مع نصف اللحمة المفرومة فقط ونقلبها على باقى اللحم
ونبل ادينا فى ماء البصل المبشور ونصبع الكفتة على اسياخ او اى يد معلقة خشب مدورة 
ونجهز كل الكفتة ثم نضعها على صاج الفرن المدهون زيت خفيف ونضع معه قطع من الدهن ونضعه تحت شواية الفرن 
اتمنى طبق المشاوى يكون عجبكم وكل سنة وانتم طيبين

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites