الأربعاء، 21 نوفمبر 2012

المصفوفة بالكفتة


 
المصفوفة
 
المقادير
 
2ثمرة بطاطس كبيرة
1ثمرة باذنجان
فلفل اخضر
طماطم
بصل
ثوم
لحمة مفرومة
بقدونس
ملح وفلفل وبهارات وكمون وزنجبيل بودر

الطريقة

يقشر البطاطس ويقطع حلقات ويغسل ثم يقلى
نقطع الباذنجان دوائر ويقلى بالزيت
تقطع الطماطم دوائر وكذلك البصل وممكن الاستغناء عنه بداخل الصينية

نعمل الكفتة
نفرم بصلة  وبقدونس وثوم مع نصف كمية اللحم ونضيفه لباقى اللحم ونتبلها كويس وتشكل دوائر وتقلى خفيف من الجانبين مثل التشويح عشان تكون متماسكة بالصينية
 
 

 
 


نعمل عصير الطماطم ببصلة وثوم يفرم معا
نرص وحدات الخضار بالصينية على التوالى بطاطس وكفتة وطماطم وباذنجان وفلفل ثم نعيد تانى بطاطس وهكذا حتى الانتهاء من الصينية

ونصب عليها عصير الطماطم بالبصل المتبل بالملح والفلفل وكل شئ ونضيف معلقتين سمن على وجه الصينية وندخلها الفرن
وهنا شكلها لما خرجت من الفرن
 
 

وتقدم مصفوفة بالكفتة رائعة جربوها

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites