الخميس، 13 ديسمبر 2012

الخبز البلغارى او خبز الوردة


الخبز البلغارى او خبز الوردة

المقادير

نصف كيلو دقيق
1معلقة كبيرة خميرة
رشة ملح صغيرة
1معلقة صغيرة بيكنج بودر
2معلقة كبيرة سكر
ربع معلقة صغيرة محسن خبيز او معلقة خل
ماء دافئ للعجن
1معلقة زبدة
زبدة سايحة لدهن العجين ( غير المعلقة المذكورة سابقا)

للتزيين

سمسم وحبة البركة

الطريقة

يعجن جيدا كله على بعضة ويترك في مكان دافئ حتى يخمر


 يغطى بكيس ويترك يخمر


نقطع العجين قطعة صغيرة والباقى اربع قطع


كل قطعة من الاربعة تقطع ثلاثة  فيكون العدد 3فى 4 يساوى 12
زائد القطعة الصغيرة فيكون العدد كله 13 قطعة


 نفرد كل قطعة من العدد12 بالشكل دا على حجم الصينية  وتدهن بالذبدة السايحة ونعمل واحدة تانية ثم ثالثة ثم رابعة والكل يدهن بالذبدة ونضعها فوق الاولى فيكون معك اربع راقات من الخبز مدهونين زبدة ونفردهم شوية وهم على بعض حتى يتساوى مع حجم الصينية
ونضعهم بالصينية المدهونة زبدة فقط لو كانت تيفال او زبدة ودقيق او نضع ورق زبدة وندهنة او ورق الومنيوم وندهنه كما تشاء


نقطع العجين بالشكل دا دون الوصول للاطراف


نرفع حرف الخبز بالشكل دا


ونكرر العملية في اربع راقات اخرى ونضعهم في المنتصف ثم اربع راقات الاخيرين ثم نضع القطعة الصغيرة رقم13 بالمنتصف
وندهن وش الصينية بالذبد

ثم ندهنها بيضة و2معلقة لبن وفانيليا ونخلطهم معا وندهن وش الصينية بالفرشة
ونرش الصينية بالسمسم وحبة البركة



 ونتركها تخمر تانى في مكان دافى وهتكون بالشكل داوصلت لاخر الصينية ماشاء
ندخلها الفرن بالرف الوسط ونكون مشغلين الفرن مسبقا وعلى درجة متوسطة حتى يستوى من تحت ونشغل الشواية نحمر الوجه
ويكون بالشكل دا



شايفين الصينية من تحت روعة


ويجمل بالطماطم الشيرى ويقدم روعة جربوه


شايفين من جوة هش جدا وخفيف مثل العيش الفينو


ويقطع شراح مثل التوست وهنا عليه مربى فراولة
هيحبوه الاطفال جدا


وهنا بالجبن وبالف هنا


 لا تنسونا من دعائكم سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites