الاثنين، 17 ديسمبر 2012

تورتة الشيكولاتة


تورتة الشيكولاتة

المقادير

1.5كوب دقيق
ربع معلقة صغيرة ملح
1.1/4 معلقة صغيرة كربونات الصوديوم
1كوب زبادى
1معلقة فانيليا
2/3كوب بودرة كاكاو سادة
1.1/4 كوب سكر
3بيضة
2/3كوب زيت ذرة
2معلقة بيكنج بودر


كريمة الحشو

كريم شانتية وعلية كاكاو وشوية صوص شيكولاتة سائل حتى تحصلى على اللون المطلوب
كريمة الشيكولاتة جناش
كوب كريمة سائلة
2كوب شيكولاتة خام
2معلقة زبدة
الطريقة
نضرب البيض بالسكر والفانيليا ثم نضيف الزبادى والزيت ونستمر في الضرب
في اناء اخر نخلط الدقيق وبالكاكاو والملح والبيكنج بودر والكربونات ثم نضيفه للخليط واحدة واحدة
ويدخل الكيك الفرن المشغل مسبقا على درجة 180 درجة لمدة نصف ساعة
او حتى تمام النضج

لما تبرد الكيك نقسمها اتنين او تلاتة ونسقيها بالسيرب ونضع عليها كريم شانتية عليه كاكاو
ونضع على الكيك كله من بره كريم شانتية ثم ننزل عليه بصوص الشيكولاتة الجناش
نضع الكريمة على النار لما تسخن ننزل بالشيكولاتة المقطعة صغيرة لسهولة تسيحها ونقلب ونضع معها قطعة الذبد
ونتركها تبرد قليلا ونصبها على الكيك


هنا ورق الترامسفير علية رسومات نسيح شيكولاتة ونضع فيها القليل من الزيت ونقلب ثم ننزلها على الرسومات بالعدد المطلوب وندخلها الفريزر تجمد ونطلعها بسهولة مثل البرشام



وعلى ورق زبدة نرسم خطوط من الشيكولاتة


ونضعها على اى شكل مدور وندخلها الفريزر


وبالشكل دا نجمل التورتة بالكريز واوراق شجر من الشيكولاتة

 وتقدم اتمنى تكون عجبتكم


 

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites