السبت، 29 ديسمبر 2012

سمك مشوى بالردة

سمك مشوى بالردة
المقادير
سمك بلطى او اى سمك تفضلى
ردة
ملح وكمون وليمون

وفلفل اخضر حامى  او شطة حمراء
وبصل وطماطم
بقدونس وكرافس
ثوم

الطريقة

نشطف السمك ونفتح بطنه  وننظفها  ونغسل السمك بدون حك  قشور السمك
ونتركه عليه خل وليمون 
نحضر حشوة السمك
نقطع البصل صغير وكذلك الطماطم
نقطع البقدونس والكرافس صغير
نفرم الثوم ناعم
نخلط مقدار مناسب من كل من البصل والطماطم والبقدونس والثوم والكرافس
ونضع عليهم الملح والكمون والشطة الحمراء او فلفل اخضر حامى حسب الرغبة
ونعصر عليهم ليمونة ونقلب الكل ونحشى بهم السمك
نغمس السمك بحرص في الردة من كل جانب
نضع الجريل على النار ونتركها تسخن جدا ثم نضع السمك عليها ونشوى السمك من كل جانب
وعندما يتشوى السمك نضعه في اناء فوق بعضه ونغطى عليه
ونحضر ماء وبه ملح وكمون وشطة حمراء او فلفل اخضر او احمر حامى وننزل بالسمك المشوى به ويقدم مع سلطة خضراء
وليمون وسلطة طحينة
ممكن يتبل السمك بالخلطة السابقة بدون ماء حسب الرغبة
وبالف هنا
 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites