الجمعة، 21 ديسمبر 2012

مربى الجزر بجوز الهند


مربى الجزر بجوز الهند

المقادير

2ك جزر
1.5كيلو سكر
نصف كوب جوز هند
قرفه عيدان
قرنفل
4معلقة عصير ليمون
4كوب ماء (2كوب لكل كيلو )

الطريقة

نكحت الجزر ونغسله ونبشره


نضيف عليه كيلو من السكر ونقلبه معا ونتركه ساعة حتى يخرج ماؤه




 نضعه على النار ونضيف له باقى مقدار السكر والماء والقرفه والقرنفل وجوز الهند



ونقلب الكل ونتركه على نار متوسطة حتى يقل حجمه نضيف عصير الليمون ومعه البزر لانه بمثابه مادة حافظه للمربى
ريحتها على النار حلوة اوى من جوز الهند والقرنفل والقرفة وطبعا اختيارى ممكن تعمليها بدون كل الاضافات دى ولكن جربيها هتعجبك جدا

نختبر المربى كل شوية باخذ معلقة في طبق ونراقب الماء الخاص بالمربى لو لم يجرى بالطبق وثبت مكانه تكون المربى عقدت واصبحت جاهزة نطفى النار ولانتركها اكثر لانها سوف تعقد اكتر كلما بردت نتركها تهدأ شوية ونعبأها ببرطمانات مغسوله ومجففه من يوم سابق ونعقمها بوضعها بفرن مشغل ثم نطفى عليه ونترك فيها البرطمانات لتتعقم وعندما تهدأ وتبرد نعبأ بها المربى



 نعباها هكذا او بعلب محكمة الغلق ولكن الموضوع بعلب بلاستك يؤكل اولا
جربوها هتعجبكم

 

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites