السبت، 29 ديسمبر 2012

كبسة اللحم

كبسة اللحم
المقادير
المقادير
لحمة  بالعظم والدهن او بدون حسب الرغبة
2بصلة مقطعة جوليان

2كوب ارز بسماتى
2طماطم مقطعة جوليان
معلقة كبيرة بهارات كبسة
قرفة اعواد خشب
قرنفل
قطعة زبدة اوممكن ربع كوب زيت
ملح وفلفل اسود حصى وناعم
حبهان وورق لورى
ماء


الطريقة
نضع الزبدة على النار او الزيت
ونشوح اللحمة بها 
 
نضيف البهارات وورق اللورى وكله ماعدا القرفة والليمون
ونقلب ثم على جنب اللحمة نشوح البصل الجوانح
ونضيف الطماطم  وبعد خمس دقائق نضيف الماء
ونقلب ونتركها حتى تستوى اللحمة

 
نطلع اللحمة ونصفى الشوربة
لعمل الارز
نضع معلقة سمن وعليها معلقة بهارات الكبسة
نقيس بمعيار الارز شوربة ونضيف القرفة والليمون ونضيف الارز ونظبط الملح

 
 

ونغرف ارز الكبسة ونجمله بقطع اللحم

ويقدم بالف هنا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites