الثلاثاء، 21 مايو 2013

شيش طاووق لحمة

شيش طاووق لحمة

المقادير

كيلو لحمة او اى مقدار
بصل
طماطم
فلفل اخضر والوان

ملح وفلفل
بهارات
كمون  وزنجبيل
كسبرة ناشفة
نصف معلقة صغيرة ورق لورى مطحون
بابريكا
ربع كوب صويا صوص او خل
نصف علبة زبادى او معلقتين
بصلة مفرومة
زيت زيتون حوالى معلقتين تلاتة
معلقتين كاتشب او صلصة
اعواد الباربكيو او الشواء

الطريقة
 نقطع اللحم قطع مكعبات
ونضع عليه البصل المفروم وكل البهارات والصويا صوص والزبادى ومعلقتين كاتشب او صلصة




نتبل اللحم كويس ونقلبه ونغطيه ببلاستك ونضعه بالثلاجة من بالليل او عددة ساعات
نبل اعواد الباربكيو بالماء وندخل فيها قطع اللحم بالتبادل مع قطع البصل والطماطم (وممكن استخدام الطماطم الشيرى )والفلفل الاخضر والالوان
وطبعا بعد تقطيع الخضار السابق يتبل بملح وفلفل وزيت زيتون


 

نضع اعواد شيش الطاووق على شواية الكهرباء او شواية الفحم وتشوى من الجانبين ونشوى بجوارها فلفل حامى او اى خضار

 

هنا على شواية الكهرباء

ويقدم شيش طاووق لحمة ويجمل الطبق بالخضار المشكل ويقدم


 
ويقدم معه ارز اصفر وخضار سوتية واى شوربة حسب الرغبة او بدون وهنا كانت شوربة لسان عصفور ليبى وموجودة بالموقع
 
 


 
اتمنى الوجبة والوصفة اليوم تكون نالت اعجابكم ولا تنسونا من دعواتكم
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites