الأربعاء، 8 مايو 2013

صوابع الجلاش


المقادير
لفة جلاش
مكسرات وسودانى
جوز هند
زبيب

سكر
سمن
قطر او سيرب
مقادير السيرب
2كوب ماء
1.5كوب سكر
فانيليا وعود قرفة حسب الرغبة
عصير نصف ليمونة

الطريقة
نضع السيرب على النار الماء والسكر والقرفة والفانيليا
ولما تغلى نوطى النار ونضيف الليمون ونتركها 5 الى 10دقائق ونطفى
نعمل الجلاش نطلعه من الفريزر قبلها بساعة او اتنين يفك ونحضر الحشوة نفرم السودانى والمكسرات نصف فرمة
ونضيف السكر والزبيب وجوز الهند ومعلقتين سمن ونقلب


نفرد ورقة الجلاش على صينية ونتنيها نصين ونقسمها من المنتصف ونلمعها بفرشاة سمن سايح
ثم نضع الحشة معلقة بالمنتصف ونقفل عليها من الاجناب ثم نلف
 
 نرص صوابع الجلاش بصينية الفرن انا بفضل اضع ورقة زبدة مدهونة سمن
وتدخل الفرن هادى مش حامى حتى تحمر من فوق وتحت


بالشكل دا

تسقى بالشراب البارد وهى سخنة وتنشل فورا حتى لا تنهرى وتحافظ على قوامها وقرمشتها


ويقدم بالف هنا

ايه رايكم لا تنسونا من دعواتكم

سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم






















































































 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites