الأحد، 10 مارس 2013

كباب حلة


المقادير
1كيلو لحمة بدون عظم او دهن
2بصلة كبيرة
2طماطماية كبيرة
2فص ثوم

سمن
ملح وفلفل
زنجبيل بودر
بهارات
ورق لورى و3فصوص حبهان
ممكن اضافة عود قرفة حسب الرغبة
وممكن اضافة قرن فلفل حامى حسب الرغبة

الطريقة
نقطع اللحم باحجام متوسطة مربعات
ونضع اللحم باناء على النار ومعه البصل والطماطم مقطعين جوليان
ونفرم الثوم ونضيف ماء ونتبل بكل توابلنا ونقلب ونغطى الاناء
ونتركه حتى يستوى وكلما احتاج ماء نضيفله حتى يشرب ماؤه ويستوى


نضيف معلقة كبيرة سمن ونقلب دقائق ونطفى


ويقدم احلى كباب حلة مع الارز الابيض والسلطة
طبعا ممكن اشعال فحمة ووضعها بورق فويل وننزل عليها بمعلقة سمن هتطلع دخنة نغطى الحلة على طول
طبعا متروك حسب زوقكم وبالف هنا




0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites