الجمعة، 8 مارس 2013

فراخ محشية ارز بالكبد والقوانص


فراخ محشية ارز بالكبد والقوانص
المقادير
فرخة
ارز
كبد وقوانص

بصلة
مستردة
ملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب
خل وزيت زيتون وصويا صوص
كيس حرارى
2معلقة دقيق

الطريقة

ننظف الفرخة جيدا كالمعتاد
نفرم بصلة ونتبلها وعليها الصويا صوص ومعلقتين خل وزيت زيتون والمستردة
وندعك بهم الفرخة من برة وجوا وتحت الجلد
ونتركها بالثلاجة ونحمر الارز على حسب راحتك الكمية لاننا هنحشى الفرخة والباقى بنتركة يوضع تحت الطبق التقديم
نحمر الارز بالسمن جيدا حتى يحصل على اللون البنى ونضع الماء والملح ونتركة يستوى واول ما يتشرب نتركه دقائق بسيطة ونطفى يعنى نصف سوا

نبشر بصلة ونضعها على النار تتشوح بمعلقتين سمن وننزل عليها بالكبد والقوانص المقطعة صغير ونتبلها ونقلب لغاية ما تشرب ماؤها ونطفى
ناخذ معلقتين ارز مستوى ونضع عليهم الكبد ونحشى الفرخة من بطنها ورقبتها وتحت الجلد بدون ما يتهرى ونقفل بطن وزور الفرخة بالخلة




نحضر الكيس الحرارى ونضع به معلقتين الدقيق نقلبهم به ونضع الفرخة ونقفل الكيس ونضعه بصينية الفرن ونخرم الكيس اربع خمس خروم من فوق





ونضع ماء بالصينية وندخلها الفرن من تحت ونشغل الفرن على درجة حرارة 200 من فوق وتحت
حتى تحمر تماما بتاخد حوالى من ساعة الى ساعة ونصف
وتقدم
 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites