السبت، 9 مارس 2013

فتة كوارع بالخل والثوم

فتة كوارع بالخل والثوم
كوارع
ملح وفلفل وحبهان ولورى
بصلة وطماطماية
عيش للفتة
معلقتين خل

كيسين صلصة او كوب صلصة
3فصوص ثوم
ارز ابيض واصفر او حسب الرغبة
سمن

الطريقة
نحضر الكوارع تكون متنظفة ومتقطعة عند الجزار
نغسلها كويس ونضع اناء على النار نضع فيه ماء
ولما تغلى الماية ونضع البصلة والطماطم والملح والفلفل والحبهان واللورى
وونسقط الكوارع ونشيل الريم كلما ظهر ثم نغطى الاناء ونتركها حتى تستوى ونضيف ماء كلما احتاجت
 بتاخد حوالى ساعة او اكتر حسب عمر الكوارع

 
نحمر العيش في السمن
 

ناخد بالنا عشان ميتلسوعش كدا ههههههههه


نحمر الكوارع في الفرن او في الطاسة على النار بالسمن وممكن تتاكل بدون تحمير حسب الرغبة


نضع شوربة على العيش المحمر ونتبلة بمللح وفلفل ومعلقة سمن ونقلب ونضع عليه الارز وكان عندى ارز ابيض واخر اصفر وجملت الطبق بهم ونزلت عليهم بصلصة الفتة وهى عبارة عن نحمر الثوم وننزل عليه بمعلقتين الخل يدى طعم وريحة جنان
ثم الصلصة ونتبل ونقلب وشوية شوربة عليهم صغننين ونطفى ونزين بهم الطبق



ونرص عليهم الكوارع ويقدم بالف هنا



طبعا متنسوش شوربة الكوارع بيوصفها الطبيب لتقوية العظام والركب ههههههههه وبالف هنا



0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites