الأحد، 24 مارس 2013

تورتة سبونش بوب

المقادير
نصف كيلو سبونش بودر من محل الحلوانى ابيض
نصف كيلو سبونش بودر من محل الحلوانى شيكولاتة
7بيضة لكل نصف كيلو
4معالق ماء لكل نصف كيلو

عجينة سكر حوالى كيلو
الوان طعام صحية
كريم شانتية
فاكهة او كمبوت

الطريقة
نضرب 7بيضة جيدا حتى يبيض تماما اى لمدة 5ق
نضيف الدقيق واحدة واحدة ونضرب على البطئ او بالاسبتيولا او المضرب اليدوى
ندهن صينية بالسمن ونبطنها بالدقيق حتى لو كانت تيفال وندخلها فرن سبق تشغيله من بداية العمل
درجة حرارة الفرن 180 في الرف الوسط ولا نفتح عليها لمدة نصف ساعة ثم نختبرها بخلة
نكرر هذه الخطوة في الكيك بالشيكولاتة


وممكن طبعا تعملى لون واحد للكيك حسب اختيارك او صينية واحدة فقط انا حبيت يكون التورتة عالية فعملت اتنين
وطبعا في صينية مستطيلة
نترك الكيك يبرد تماما ثم نجهز الكريم شانتية كالمعتاد ونسقى الكيك بشراب الكمبوت خفيف او بمربى مخففه بالماء او بالقطر ثم نضع كريم شانتية
ثم فاكهة مقطعة ونشكل مرة كيك ابيض ومرة شيكولاتة وهكذا حتى الانتهاء من الاربع شرائح للكيك





نجهز عجينة السكر بجبها جاهزة من محل الحلوانى توفير للوقت والجهد
ناخذ قطعة ونلونها باللون الاصفر ونعجنها كويس حتى يختلط اللون ثم نفردها على نشا بالمردانة او النشابة اى اداة فرد


نضعها على الكيك ونساوية باليد كويس نعمل الوجه اصفر ثم نعمل العينين والرموش والفم كما بالشكل دا


نعمل دوائر بنى ونوزعها والاسنان واللسان ونجهز القميص الابيض نضع جزء كما بالشكل ثم نعمل لياقة القميص والكرافت
 هنا عملنا الشورت البنى والجيوب ونعمل الارجل وممكن تستغنى عنها وهى عبارة عن بقسماط طويل ونلف عليه عجين السكر باللون الاصفر ونعمل الشوز والشراب


وبكدا يكون سبونش بوب جاهز للحفلة وكان عيد ميلاد بنتى بسملة 7سنين كل سنة وانت طيبة يا بوسى وكلكم طيبين


الحقيقة اسعد بنتى وكل الحاضرين وانا كمان كنت سعيدة اوى انى عملته جربوه واسعدوا اطفالكم
اتمنى اشوف تعليقاتكم وتشاركونا الفرحة

اللهم بارك لى في ابنائى واكرمهم بالصحبة الطيبة وسعة الرزق والسعادة في الدارين
اللهم امين واغفر لى ولوالدى وارحمهما كما ربيانى صغيرا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites