السبت، 12 يناير 2013

كيك الموز بالكراميل

 
 
كيك الموز بالكراميل

المقادير: 

 1.25كوب سكر


1/2 كوب زبد

1/2 كوب زيت (ممكن المقدار كله يبقى زيت او زبد)

4 بيضات

فانيليا

1/2 كوب لبن

2 كوب دقيق

1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر

مقادير صوص الكراميل
كوب سكر
ربع اصبع زبدة
ربع كوب ماء
علبة قشطة او نصف كوب كريمة

الطريقة

نسيح سكر على النار بالشكل دا ونضيف للصينية فورا او ممكن تسيحيه بنفس الصينية ونرص وحدات الموز بها

 
لعمل الكيك نضرب السكر بالبيض  حتى يتضاعف حجمة ولونة يكون فاتح حوالى من 10 الى 15 دقيقة

 
ثم نضع الزيت  والذبد انا عملتها كلها بالزيت فقط ثم نقلب الدقيق وذرة الملح والمبودر معا ونضيفهم واحدة واحدة ثم نصب الخليط فوق الموز بحرص وندخلها الفرن في حمام مائى في الرف الوسط وعلى اعلى درجة بالفرن ولمدة ساعة تقريبا

 
 هنا الكيك استوى تمام
 
وفور خروجها نفك اطراف الصينية بالسكين من كل جانب  ونقلبها على طبق التقديم فورا حتى لا يمسك الكراميل بالصينية
ونعمل صوص الكراميل
نضع  السكر على النار لما يتغير لونه نضيف له ربع اصبع زبدة ونرفعة من على النار ونضيف ربع كوب ماء ونصف كوب كريمة خفق او لبانى ونقلب على النار حتى يختلط تماما ولما يهدا نصبه على الكيك ويقدم بالف هنا

 
هنا وضعنا عليها صوص الكراميل وتقدم بالف هنا

 
جميلة وهشة جربوها ولا تنسونا من دعواتكم

 




كيك الموز بالكراميل شهى ولذيذ



 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites