الأحد، 27 يناير 2013

الرقاق الطرى

الرقاق الطرى

المقادير

نصف كيلو دقيق
علبة زبادى
نصف معلقة صغيرة ملح

كوب زيت ذرة
ماء دافئ للعجن

الطريقة

نعجن الكل معا ونكورها ونرش دقيق ونتركها عليها ترتاح




طبعا ممكن تخبزيه في الفرن براحتك بس انا بحب اخبزه على البوتجاز ودى طريقتى جيبى صينية البطاطس او الكيك يعنى واقلبيها بالشكل دا وهنخبز عليها


 نشكل العجين كور بالشكل دا
على رشة دقيق  ونفرد اول واحدة كما بالشكل


نضعها على الصينية نكون ولعنا عليها النار ونخبزها من الجانبين

 شوفوا هتعلى كمان وتبقى حلوة اوى



 قلبتها على الجانب الاخر بالمعلقة المقصوصة


رقاقة تانية علت يعنى قبت اذاى شكلها روعة

ماشاء الله


نحضر صينية وعليها ورق زبدة او مناديل مطبخ او ورق ابيض عادى ونضع عليه الرقاق حتى الانتهاء من الكمية


ويقدم احلى رقاق النصف كيلو عمل حوالى 16 رقاقة
في خلال 15 ق كنا خلصنا خبيزة اصوروا لازم تجربوه هيعجبكم اوى


يقدم في الفطار والعشاء مع جبن المش وجبنة بيضاء بالطماطم وعسل اسود بالطجينة وعسل نحل وكريمة ومربى وجبنة كيرى سائلة واتفضلوا معانا
ممكن نعمل به سندوتشات
هنا رقاق بالكريمة ومربى الفراولة صنع ايديا


رقاق بالكريمة وعسل النحل


رقاق بالجبنة الكيرى السائلة

هنا رقاق بالجبنة المش


ويقدم احلى سندوتشات من الرقاق الطرى البيتى اللذيذ لازم تجربوه باذن الله يعجبكم ويعجب كل  الاسرة وبالف هنا
لا تنسونا من دعواتكم

اذا انتهيتم من اكل الرقاق وتبقى منه شئ مع انه لا يتبقى شئ طبعا الا اذا ضاعفتى الكمية وعملتى كيلو مرة واحدة ممكن تحفظيه بكيس محكم الغلق وضعيه بالثلاجة اذا كنت هتستعمليه على طول او احفظيه بالفريزر وخرجيه وقت الحاجة ويسخن بالفرن سريعا يعود طرى تانى وبالف هنا

اللهم انى لا ابتغى من وراء ذلك الا رضاك والجنة
استغفر الله العظيم الحى القيوم واتوب اليه
 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites