السبت، 26 يناير 2013

حلوى المولد الدومية والملبن

الدومية والملبن بالبيت

المقادير

كيلو سكر
نصف لتر ماء
نصف ليمونة
كوب نشا
3/4كوب ماء لاذابة النشا
ماء زهر او ماء ورد
فانيليا
لون احمر للدومية
جيلى اناناس او اى نوع تفضلى
2م جيلاتين
للتزيين
مكسرات سودانى بندق جوز هند

الطريقة

نضع السكر والماء على النار لما يغلى نضع عصير نصف الليمونة


ونقلب ولما يغلى نضع النشا المذوب في 3/4كوب ماء ومعة ماء الزهر والفانيليا ونقلب




ويستمر على النار مدة ساعة نار هادية مع التقليب المستمر ثم نقسم الكمية في اناء اخر لعمل الملبن ونضيف عليه الجيلى البودر المذوب في قليل من الماء الدافئ






ونقلب على النار مدة دقائق يختلط الجيلى جيدا  ونطفى  ونكون مجهزين قالب مدهون زيت ومرشوش نشا ونضع الملبن به ونزينه بالسودانى وجوز الهند
باقى المقدار على نار هادية لبعض الوقت ونضيف له الجيلاتين المذوب بماء دافئ مع لون احمر قليل منه وماء الزهر والفانيليا ونقلب دقائق ونطفى ونكون محضرين قالب مدهون زيت ونضع به الدومية وتجمل بالبندق ونترك القالبين ليبردا
ثم نقطع الملبن بان نبل السكين في النشا ونقطع


دى الدومية بالبندق


وهنا الملبن بالسودانى وجوز الهند


ونقطع الدومية بان نبل السكين بالزيت
اتمنى تكون الوصف واضح واتمنى تعجبكم
وكل عام وانتم بخير



0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites