السبت، 26 يناير 2013

فراخ بالبرتقال

فراخ بالبرتقال
المقادير
فرخة او اتنين حسب افراد الاسرة
طماطم
جزر

بصل
برتقال
مسطردة
ملح فلفل اسود

الطريقة

نغسل الفراخ جيدا
ندعكها بملح وفلفل ومسطردة من برة ومن الداخل


نقطع الجزر جوليان والبصل والطماطم قطع ونبشر برتقالة


 نضع البوكية جارنية بالصينية




نحشى الفرخة كويس من نفس البوكية جارنية السابق


نقفلها بخلة اسنان ونسخن الجريل على النار ونضع الفراخ تاخد صدمة من كل جانب


نعصر البرتقال يدويا اوب المعصرة الكهربائية بدون ماء
نصب نصف كوب عصير البرتقال بالصينية


نضع الفراخ ونصب عليها باقى عصير البرتقال


نضع قطع من الزبدة على الفراخ وندخلها الفرن وعندما تحمر جيدا نغطيها بالفويل حتى يكتمل السوا بتاخد حوالى ساعة او اكتر


لتجهيز صلصة البرتقال

ناخد الخضار تحت الفراخ جزء منه ونعصرة



نضع معلقة سمن ومعلقة دقيق على النار يسخن ثم نضيف الصوص السابق ال عصرناه ونضيف ماء حتى يكون قوامة مثل البشاميل





باقى البوكية جارنية ممكن يقدم في طبق صغير للاكل بيكون طعمه حلو اوى


نجهز طبق التقديم ونجمله بالبرتقال ونضع الفراخ ونلمع الوجه بفرشاة بسمن


طبعا ممكن نلمع الوجه بالصلصة المجهزة
ولكن تركت كل شخص ياخذ منها براحته
تقدم فراخ بالبرتقال مع صلصة البرتقال اللذيذة
وصلصة الطماطم جميلة اوى مع المشويات


ويقدم بالف هنا فراخ بالبرتقال مع صلصة البرتقال الشهية

 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites